Sunday, July 26, 2009

Naine kirpe otsimas

Nädalavahetus on olnud tegus. Eile käisin Kadrioru Kunstimuuseumis madalmaade kunsti näitusel. Kadrioru põhiekspositsioon on mulle üldiselt pähe kulunud, aga madalmaade elu-olulised maalid olid vägagi värskendavad. Pluss oli Mikkeli muuseumist toodud ka 19. sajandi vene talurahva tegemist kujutavad portselanist kujud. Üks taies kujutas oma öösärgi dekolteest sisse vaatavat naist. Oleksin selle nimeks pakkunud tütarlapsest sirgub naine, aga lähemal uurimisel selgus, et kuju pealkirjaks oli hoopis naine kirpe otsimas.
Pärast seda läksime KUMU kohvikusse, kus lootsin saada borsisuppi. KUMU borsisupp on päris kindlasti parim omalaadsete seas. Aga eile seda ei olnud, oli frikadellisupp.
Keset Tallinna linna Herne tänava lõpus asub huvitav koht-Siselinna kalmistu. Olin sellest kohast kuulnud, aga mitte kunagi sinna sattunud. Põhimõtteliselt vägagi ootamatus kohas omaette maailm. Kõnnid seal puude varjus nagu muinasjutus ja raske on uskuda, et paikned tegelikult Tallinna kesklinnas. On avastamist väärt, julgen soovitada.
Ja täna õhtul kell üheksa Lauri Saatpalu Tabasalu looduspargis.

1 Comments:

At 5:27 PM, Blogger Triin said...

Kasulik teada :) kõik need supid ja surnuaiad

 

Post a Comment

<< Home