Thursday, June 01, 2006

KKK

Nüüd. Mulle jäävad mulle silma "harilikud pliiatsid". Üks keskmine harililk pliiats käib vahest moega kaasas ("teised ju teevad ka seda"). Nike dress või pühapäeval ka mõni Viru keskuse hilp. Viimane esindab Viru keskuse natuke alla harju keskmise disaini ja tegumoega rõivatükki. Harilik pliiats kannab casuali ja tavaliselt tal on välja kasvanud või kulunud juuksevärv. Harilikul pliiatsil on elule mitte just kõige kõrgemad nõudmised, st. tal on keskharidus. Mõnel juhul lõpetamata kõrgharidus, aga seda juhtub väga harva. Harilikul pliiatsil on elukaaslane (loe: elukaaslane, mitte abikaasa). Viimane on väga õnnelik hariliku pliiatsi kõrval ja tahab ilmselt kogu oma elu temaga koos olla (vähemalt praegu mõtleb ta nii, ja kui peaks ka teisiti minema, leiab ta teise hariliku pliiatsi).
Mõnikord on harilikul pliiatsil elukaaslasega kahasse ka laps. Last kasvatab ta suure hoole ja armastusega, mis iseenesest on ju tore. Paraku saab ka sellest lapsest harilik pliiats, sest peale sellise elukeskkonna ei suuda ega tahagi ta midagi muud ette kujutada. Mis aga peamine, ka tema on õnnelik harilikkude pliiatsite maailmas.
Mitte kõik hariliku pliitasi sugulased pole temaga ühel pulgal. Üsna tihti leiab üllatuslikult hariliku pliiatsi sugulaste hulgast ka elus edasijõudnumaid inimesi. Juba noorena on nad väärtustanud kvaliteetset elukeskkonda ning mõistavad, et haridus on võtmeks parema elu realiseerimisel. Säärase sugulase tegemistest kuuleb harilik pliiats vanatädi kaudu küll, kuid kohtuvad nad ehk paar korda aastas sugulaste sünnpäeval. Ega need kaks teineteist ka väga igatse. Ei, nad saavad hästi läbi ja vestlevad kui kokku juhtuvad, kuid siiski jääb alati mingi mõtteline distants neid lahutama.
Räägitud jutud ununevad juba samal õhtul ja kuni järgmise kohtumiseni aasta pärast ei seo neid enam miski.
Iseloom on harilikel pliiatsitel erinev, varieerudes introverdist suitsetajast ekstravertse just "maha jätnud" pliitsini. Ega loomu poolest harilik pliiats paha ei ole. Kui ikka vaja, siis ta elab ka nende inimeste muredele kaasa, keda ta otseselt ei tunne (meedia vahendusel). Enamasti morjendavad teda isiklike probleemide kõrval sõbranjest hariliku pliiatsi või elukaaslase ema (hariliku pliiatsi keeles ämma) mured.
Harilik pliiats mõistab ka nalja. Vahest isegi paremini, kui tema intelligendist sugulane. Seega oleks isegi päris tore temaga pubis maha istuda ja paar klaasi teha. Aga see jäägu ühekordseks tegevuseks. Tore, kui ta mu meelt suudab lahutada ja saab koos naerda, aga ikkagi ei kujuta ma ette, et oleksin temaga tõeline sõber, kellega päevast päeva ringi hängida ning muret ja rõõmu jagada.
Mul on kõrgem haridus, mul on üle keskmise töö, mul on palju põnevaid asju, haritud vanemad, haritud sõbrad, kõrged nõudmised elule. <<What about you?

0 Comments:

Post a Comment

<< Home